10 SORU 10 CEVAP
Sedef Hastalığı bulaşıcı mıdır?
Sedef Hastalığı, genetik olarak anneden çocuğa %25’lik bir oranda geçme olanağı olsa da sonrasında emzirme yoluyla dahil hiçbir şekilde bulaşıcılık göstermez.
Sedef Hastalığı neden olur?
Sedef Hastalığının oluşumunu tetikleyici birçok faktör vardır; stres, dış etkenler, vücudun immün sisteminde bozulmalar, gıda alerjileri, bağırsak florası bozulması, genetik faktörler gibi etkenler bunların başında gelebilir.
Sedef ve Egzama Hastalığı aynı mıdır?
Sedef Hastalığı ve Egzama benzer semptomlar gösterse de tam olarak aynı hastalık oldukları söylenemez. Egzama çeşitli faktörlerle bölgesel olarak kaşıntı, kepeklenme, yara gibi lezyonlarla ortaya çıkar ve kontrol altına alınması sedef hastalığına göre nispeten daha kolay olabilir. Sedef hastalığı ise belirli bir bölgeden başlayarak tüm vücuda yayılabilir, lezyonları daha sulu kabarcıklı veya koyu lekeler şeklinde görülebilir.
Clino-Rehabilitasyon nedir?
Sedef Hastalığı lezyonlarını ortadan kaldırma amaçlı tamamı doktor kontrolünde uygulanan Hidroterapi + Mineral terapi, Oral Mineral Terapi, diyet programı ve psikolojik destek aşamalarından oluşan bir tedavi programıdır.
Tedavi ne kadar sürüyor?
Sedef Rehabilitasyon programı, kişinin hastalığının türüne ve hastalığın boyutuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. İlk aşamada uygulanan hidroterapi ve mineral terapinin bir seansı yaklaşık 6-8 saat sürmektedir. Ancak hastalığın seyri ve tedavinin diğer aşamalarıyla süreç 3 ila 6 ay arasında bir zaman alabilmektedir.
Kadınlarda hamile kalmak Sedef Hastalığını iyileştirir mi?
Hayır ancak hamilelikte vücudun kortizon seviyesi yükseldiğinden dolayı sedef lezyonlarında geçici olarak azalma görülebilmektedir. Sonrasında eğer tedavi edilmezse yeniden eski haline dönebilir.
Sedef ve Egzama kortizonla tedavi edilir mi?
Sedef ve Egzama lezyonları aşırı boyutlara ulaştığında atakları baskılamak amacıyla kortizon tedavisi uygulanabilir. Ancak bu geçici bir çözüm olmakla birlikte, sonrasında mineral desteği ve diyet programı uygulanmazsa lezyonların kontrol edilmesi zor boyutlara gelebilme ihtimali bulunmaktadır. Dolayısıyla kortizonlu ilaç uygulamaları kesin bir tedavi yöntemi olarak önerilmemektedir.
Sedef Hastalığı tedavisinde yaş sınırı var mı?
Hayır, sedef hastalığı bebeklikten yaşlılığa kadar tüm yaş ve cinsiyet gruplarında görülebilir. Uygulanan tedavi yöntemi tamamen doğal ve organik malzemeler kullanılarak gerçekleştiğinden dolayı hiçbir hasta için herhangi bir yan etkisi yoktur. Dolayısıyla tüm yaş ve cinsiyet gruplarında uygulanılabilir.
Sedef Hastaları nasıl beslenmeli?
Sedef Hastalığı bir otoimmün bozukluktur. Yani vücudun bağışıklık sistemi ve bağırsak florasının bozulmasıyla ortaya çıkar. Bu nedenle, mutlaka bir alerji ve gıda intolerans testi yapılmasının ardından, uzman yardımı alarak bir diyet programı uygulanmalıdır. Bununla birlikte aşırı şekerli, yağlı, baharatlı, trans yağ içeren besinlerden uzak durulmalıdır
Kıyafetler Sedef Hastalığını etkiler mi?
Vücudun nefes almasını engelleyen, sentetik kumaşlar içeren, kişiye alerjen malzemelerden üretilmiş tekstil malzemeleri hem sedef hem de egzama hastalığını etkilemektedir. Bu nedenle organik kumaşlardan üretilmiş, nefes alan ve vücudun rahat edeceği kıyafetler tercih edilmeli, hijyen ve kozmetik ürünleri de yine organik materyallerden seçilmelidir.